Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

The Regulators: Μία Ντουζίνα Από Τραγούδια, Που Πρέπει Να Ακούσει Κανείς, Αν Λάτρεψε Τον 'Υμνο Των Clutch.


 Κάποιοι ακούσαμε το "Regulator" των Clutch πριν τη σειρά "Walking Dead". Κάποιοι το μάθαμε από εκεί. 'Οποιος και αν ήταν ο τρόπος που το μάθαμε, σίγουρα το λατρέψαμε και το ακούμε ακόμα και σήμερα σαν την πρώτη φορά. Αν κάποιος ξεστομίσει το αντίθετο, πιπέρι στο στόμα! Με αφορμή την αγάπη, που του τρέφουμε, θελήσαμε να σας παρουσιάσουμε μια ντουζίνα από τραγούδια που είναι παρόμοια μαζί του μουσικά και στιχουργικά και πρέπει οπωσδήποτε να ακούσετε, αν είσαστε λάτρεις του hard blues rock.

1) Clutch - The Regulator

  Είναι το τραγούδι, που έγινε πασίγνωστο μέσα από την σειρά “The Walking Dead”, όπου συγκεκριμένα ακούστηκε στον δεύτερο κύκλο της σειράς και έκανε τεράστια επιτυχία στο ελληνικό και στο ευρύ κοινό. Χαρακτηριστικά, ο Neil Fallon είχε πει σε συνέντευξή του ότι όταν προσπαθούσε να παίξει στην κιθάρα το τραγούδι, “Devil Got My Woman” του Skip James, κατέληξε να εμπνευστεί το “Regulator”. Είναι ένα σκοτεινό τραγούδι για την προδοσία και την δολοφονία της γυναίκας του ήρωα από τον ίδιο. Συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο των hard rockers Clutch, “Blast Tyrant” και κυκλοφόρησε το 2004.



 2) Chris Goss & The Forest Rangers - At The Top Of The World

  Αυτό το κομμάτι ταιριάζει απόλυτα στο ύφος του “Regulator”. Το στυλ του είναι ακριβώς το ίδιο. Το hard blues rock αναμειγνύεται με την country, όπου φέρνουν σθεναρά στο μυαλό την Δυτική Αμερική, και στους στίχους αναφέρεται η προδοσία από αγάπη. Το τραγούδι αυτό γράφτηκε αποκλειστικά για την σειρά “Sons Of Anarchy” και ακούστηκε στον έκτο κύκλο, έτσι όπως ακριβώς έγινε και με το “Regulator”. Δημιουργήθηκε  σε συνεργασία του τραγουδιστή και παραγωγού Chris Goss με την cover μπάντα “The Forest Rangers”,  περιλαμβάνεται στον δίσκο “Sons Of Anarchy: Vol 3 (Music From Sons Of Anarchy)" και κυκλοφόρησε το 2013.

          

3) Black Rebel Motorcycle Club - Beat The Devil's Tattoo

      Είναι must τραγούδι της κατηγορίας του blues rock, εφόσον και το συγκρότημα γράφει τέτοιου είδους μουσική και έχουν γίνει γνωστοί μέσω απ’αυτό. Ακούστηκε σε γνωστές και επιτυχημένες σειρές, ταινίες, αλλά και σε video games και βρίσκεται στον ομώνυμο δίσκο, παραγωγής 2010.


4) Elbow - Grounds Of Divorce

Αν και ανήκει στο είδος της alternative και indie rock, το “Grounds For Divorce” θυμίζει πολύ τα blues, που αγαπάμε τόσο πολύ. Ο frontman της μπάντας και τραγουδιστής, Guy Garvey, έχει αναφέρει ο,τι το κομμάτι έχει γραφτεί για μία προβληματική σχέση του παρελθόντος. Παρ’όλα αυτά είναι ένα 'ανεβαστικό' κομμάτι και αν εστιάσει κανείς στον ρυθμό και στη μελωδία του, δεν γίνεται να μην του αρέσει . ‘Όπως και τα προηγούμενα, έτσι και αυτό έχει ακουστεί σε video games, ταινίες, σειρές και εκπομπές. Ανήκει στον δίσκο “Seldom Seen Kid” του 2008.


5) Quaker City Night Hawks - Some Of Adam's Blues

Είναι καθαρά heavy blues κομμάτι. Μπορεί να μην ακολουθεί πιστά τη δομή του “Regulator”, ταιριάζει, όμως, στο στυλ και στο ύφος του σε μια πιο ήπια μορφή. Η ακρόασή του γίνεται αρκετά ευχάριστη στον οπαδό του είδους, καθώς η μπάντα από το Τέξας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, βάζοντας τον ακροατή στη ίδια σκοτεινή ατμόσφαιρα, που δημιουργεί και το “Regulator” . Το “Some Of Adam’s Blues” περιλαμβάνεται στο album ¡ Torquila Torquila ! του 2011.



6) Joe Bonamassa - The Ballad Of John Henry

Τι μπορεί να πει κανείς για τον καλύτερο blues rocker μουσικό για τα τελευταία χρόνια που διανύουμε; O Βonamassa μπορεί να κάνει τον καθένα να νιώσει αυτά που θέλει με τα τραγούδια του. Να διασκεδάσει, να γελάσει, να κλάψει. 'Ετσι, λοιπόν, και η μπαλάντα του John Henry μιλάει για έναν γενναίο ήρωα που πολέμησε εναντίον ενός ατμοκίνητου σφυριού, το οποίο το νίκησε μόνο και μόνο για να πεθάνει ύστερα με αυτό στο χέρι. Το τραγούδι ανήκει στον ομώνυμο δίσκο, βγήκε το 2009 και ανέβηκε στην κορυφή των αμερικάνικων Billboards ως το καλύτερο blues album.


7) Blues Saraceno - Evil Ways

Και το "Evil Ways" του μουσικού, Blues Saraceno, είναι ένα country blues rock κομμάτι και εμφανίζεται αρκετά ως soundtrack σε video games, κυρίως survival horror με ζόμπι (γκούχου γκούχου, Walking Dead). Το τραγούδι κάνει αναφορά στις 'κακές συνήθειες' του ίδιου του ήρωα, που δημιουργήθηκαν από άλλους κακούς ανθρώπους και θέλει να τους κάνει να πληρώσουν. Κυκλοφόρησε το 2012 και δεν περιλαμβάνεται σε κάποια επίσημη κυκλοφορία του μουσικού. 


8) Dax Riggs - Didn't Know Yet What I'd Known When I Was Bleeding 

 O τραγουδιστής και μουσικός, Dax Riggsξεκίνησε από το sludge metal, συγκεκριμένα με την μπάντα "Acid Bath", αλλά τελικά το 'έριξε' στο solo blues rock. Το "Didn't Know Yet What I'd Known When I Was Bleeding" μιλάει για τα πράγματα που μαθαίνουμε ύστερα από πολύ πόνο, είτε προέρχεται από κάποια διαπροσωπική μας σχέση ή είτε από τις ίδιες τις αποτυχίες μας. Με λίγα λόγια, ο πόνος είναι ο δάσκαλος της εμπειρίας. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο πρώτο solo album του μουσικού, "We Sing Οf Only Blood Οr Love", και κυκλοφόρησε το 2007.


9) The Blackwater Fever - When The Night Comes

Ο τίτλος δηλώνει από μόνος του ότι το τραγούδι μιλάει για την νύχτα.Το συγκρότημα στους στίχους περιγράφει με απλές εικόνες  τον ερχομός της νύχτας, οποίος μπορεί εύκολα να παρομοιαστεί με τις δύσκολες στιγμές που μπορεί να περνάει ο καθένας μας. Ανήκει στον τρίτο δίσκο των Αυστραλών The Blackwater Fever, "The Depths", και βγήκε το 2013.


10) The Black Keys - Little Black Submarines

Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια του rock συγκροτήματος, καθώς το ακούσαμε αρκετές φορές στο ράδιο και έφτασε στην κορυφή των charts στα αμερικάνικα Alternative Songs και στα καναδέζικα Alternative Rock and Active Songs. Το κομμάτι μιλάει για την απομάκρυνση του πρωταγωνιστή από την αγαπημένη του όχι μόνο κυριολεκτικά, αλλά και συναισθηματικά, ενώ ο τίτλος είναι η γενική ιδέα για το πως αισθάνεται. Χαρακτηριστικά, νιώθει ότι το μυαλό του 'κρύβεται' μέσα σε ένα υποβρύχιο, θέλοντας να αποφύγει τη σκληρή πραγματικότητα, όταν τα δρώμενα στη ζωή του πάνε άσχημα. Εμπεριέχεται στον δίσκο νερό, λόγω της 30λεπτής διάρκειάς του, "El Camino" των "Μαύρων Κλειδιών" και έχει εμφανιστεί και αυτό ως soundtrack σε σειρές.


11) The Body Count - Hey, Joe

Το "Hey, Joe" είναι άλλο ένα ακόμα blues rock κομμάτι, που ταιριάζει απόλυτα σε αυτή τη λίστα, από τους rap metallers, Body Count. Εκείνος που το τραγούδησε πρώτος ήταν ο Jimmy Hendrix με την μπάντα του και ανήκει στο ντεμπούτο τους, "Are you Experienced". Το τραγούδι αναφέρεται στον ήρωα, Joe, ο οποίος περιφέρεται στην πόλη με ένα όπλο στο χέρι, αφού πρώτα σκότωσε τη γυναίκα του, επειδή την 'έπιασε' στα πράσα με έναν άλλον άνδρα. Στο τέλος του τραγουδιού, ο Joe επιθυμεί να πάει στο Μεξικό για να αποφύγει την θανατική ποινή, σε αντίθεση με τον ήρωα του "Regulator" που ετοιμάζεται να θανατωθεί. Η διασκευή αυτή περιλαμβάνεται στο δίσκο του 1994 των Body Count, "Born Dead" και ο Ice-T έχει δηλώσει ότι είναι αφιερωμένος σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχουν υποστεί φυλετικό ρατσισμό.


12) BEGGARS - Jesse James

Οι 'Ελληνες rockers από την Αθήνα, BEGGARS, κυκλοφόρησαν το 2014 τον δίσκο "Desperate Rock N' Roll"ο οποίος περιέχει το τραγούδι "Jesse James". Η ιστορία έχει ως εξής, ο Jesse James ήταν ένας περιβόητης ληστής τον 19ο αιώνα στην Αμερική και άνηκε στη συμμορία των αδερφών James. Μέσα στη συμμορία αυτή άνηκε και ο μικρότερος σε ηλικία, Rober Ford, ο οποίος δολοφόνησε με ύπουλο τρόπο τον Jesse James λόγω της ζήλιας του γι' αυτόν και με σκοπό να λάβει την κρατική αμοιβή για το κεφάλι του. Το κομμάτι κάνει αναφορά στα συναισθήματα θαυμασμού και ζήλιας, που έτρεφε ο 'δειλός' και μίζερος Bob Ford προς τον James, και πόσο άτυχος ήταν ο τελευταίος που τον γνώρισε και τον έκανε μέλος στη συμμορία του.



13) Nick Nolan - Life Of Sin

Ο πρωταγωνιστής εδώ του "Life Of Sin" παρακαλεί τη μητέρα του να μη στεναχωριέται για το τρόπο, που διάλεξε να βιώσει τη ζωή του. Εξηγεί ότι διαπράττει συνεχώς αμαρτίες, δεν συγχωρεί κανέναν άνθρωπο, που τον αδίκησε, και για όλα αυτά φταίει μόνο ο ίδιος. Το τραγούδι ανήκει στο είδος country hard rock και 'βγάζει' όλη τη σκοτεινή ατμόσφαιρα με την 'μαύρη' ιστορία του, όπως και όλα τα υπόλοιπα της λίστας. Ανήκει στη συλλογή "Dark Country 3" του 2014 και το ερμηνεύει ο συνθέτης μουσικής, Nick Nolan.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

Μαύρη Μαγιονέζα: Επιστρέφουν Με Το Δεύτερο Φοβερό Single Τους 'Επίπεδη Γη' !

Επίπεδη Γη, τιτλοφορείται το ολοκαίνουριο τραγούδι του ελληνόφωνου και αγαπημένου underground συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα , το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από εχθές σε μουσικές πλατφόρμες καθώς επίσης και στο επίσημο site της μπάντας: www.mavrimagioneza.com Το κομμάτι, το οποίο είναι και το δεύτερο της επερχόμενης κυκλοφορίας των Μαύρη Μαγιονέζα, μπαίνει δυνατά και τα σπάει σε δροσερούς ροκ ρυθμούς, πικάντικους ήχους ενώ οι έξυπνες στροφές, τα φοβερά solos και οι καυστικοί στίχοι απογειώνουν το κομμάτι το οποίο έρχεται με την αυθεντική υπογραφή του συγκροτήματος!  Ρίξτε μια ματιά στο trailer του επερχόμενου βίντεο κλιπ και απολαύστε το κομμάτι παρακάτω! Από Το Δελτίο Τύπου Το καινούργιο τραγούδι της Μαύρης Μαγιονέζας με τίτλο «Επίπεδη Γη», είναι ένας ηχητικός δυναμίτης. Πριν καλά-καλά καταλάβεις τι είναι αυτά που λέει η δημοσιογράφος από το sample τηλεοπτικής εκπομπής, έρχονται τα τύμπανα, οι κιθάρες και το μπάσο με απίστευτη ροκ ενέργεια να πλαισιώσουν την «κολλητική» μελω