Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανταπόκριση: Arkona / Aherusia @Κύτταρο 08/02/18




Τσικνοπέμπτη λοιπόν και μιάς που δεν τσικνήσαμε, είπαμε να πάμε να δούμε τους ρώσους Arkona στο Κύτταρο. Θα μπορούσε να πεί κανείς πως ταίριαζε ένα τέτοιο live σε μία μέρα σαν και αυτή!



Πρώτα όμως τη βραδιά θα άνοιγαν οι δικοί μας, Aherusia. Με πραγματικά πολύ μικρή προσέλευση κόσμου, γύρω στα εκατό άτομα, η ώρα πήγε 21:00 και ξαφνικά η σκηνή γέμισε απο εννέα άτομα! Πέντε απο τα οποία ήταν η χορωδία της μπάντας. Η συναυλία ξεκίνησε με το εισαγωγικό κομμάτι Anasa, του τελευταίου δίσκου τους Prometheus: Seven Principles On How To Be Invincible. Ο frontman της μπάντας, Voreas, σε αυτό το σημείο μας καλωσόρισε στη βραδιά και είπε πως θα μας παρουσιάσουν ολόκληρη την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά!


Εδώ να τονίσω πως μέχρι στιγμής δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με την μπάντα, πέρα απο ένα κομμάτι που είχα ακούσει πρόσφατα. Καλό το κλίμα και η όλη θεματολογία της μουσικής τους. Οι αρχαιοελληνικοί στίχοι είναι ένα ωραίο και προφανώς ασυνηθιστο στοιχείο στο χώρο. Καλά όλα αυτά αλλά κάποια προβληματάκια στην ένταση του ήχου μεταξύ χορωδίας και μπάντας δεν βοηθούσαν και πολύ. Ο frontman ήταν επικοινωνιακός με το κοινό και έκανε και αστειάκια που προκαλούσαν γέλιο, με την καλη έννοια πάντα. Προσωπικά όμως μετά απο μία ώρα και αφού είχα ακούσει όλο το δίσκο που έπαιξαν, είχα την εντύπωση οτι απλά άκουσα ένα τεράστιο κομμάτι χωρίς να ξεχωρίσω κάτι και με παραπάνω χορωδιακά σημεία απ’όσα θα ήθελα. Εκτίμησα όμως την ιδέα, την θεματολογία και το στήσιμο όλου αυτού που λέγεται Aherusia.

Setlist:
Ανάσα Άνασσα
Ανάβασις
'Ασκι Κατάσκη
Ανώνυμος
Δαμάζων Χάη
Προφητεία
Ωκεανός
Βίας Και Κράτους Θραύσας Δεσμά



Το κλασσικό διαλειμματάκι λοιπόν και η προετοιμασία για τους Arkona έχει ήδη ξεκινήσει. Η ώρα φτάνει 22:30, τα φώτα χαμηλώνουν και αρχίζει να παίζει η εισαγωγή του τελευταίου αριστουργήματος των ρώσων, Khram.



Εμφανίζεται η frontwoman, Masha, φορώντας ένα σκουρόχρωμο μανδύα με κουκούλα και η τελετουργεία ξεκινά! Η ερμηνεία της στο Mantra (Intro)” καταχειροκροτείτε απο το κοινό και μας βάζει αμέσως στο κλίμα του pagan/folk/black ήχου τους! Και μόνο το κρανίο ταύρου(?) και το τύμπανο που διακοσμoύσαν το στήριγμα μικροφώνου έκαναν τη δουλειά μια χαρά!
Η Masha και η παρέα της εστίασαν το πρώτο μέρος του setlist στον τελευταίο δίσκο, παίζοντας έξι απο τα εννέα κομμάτια του. Ο κόσμος έδειχνε να περνάει πολύ καλά καθώς οι αλλαγές απο mid tempo ρυθμούς σε πιο γρήγορους, ακόμα και σε blastbeats, τον έκαναν να τρελαίνεται και αυτο είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται mosh pits ανά τακτά χρονικά διαστήματα! Απο πλευράς ήχου, τα πράγματα απο την αρχή έδειχναν πολύ ικανοποιητικά έως και τέλεια απο ένα σημείο και μετά. Κάτι που ευνοούσε τον Vladimir στο έπακρο, καθώς η ποικιλία πνευστών που έπαιζε ακούγονταν άψογα! Κομμάτια όπως το έπος “V Pogonie Za Beloj Tenyu και το “Tseluya Zhizn” ήταν το αποκορύφωμα του πρώτου μέρους καθώς δεν περιμένα να τα ακούσω τόσο τέλεια εκτελεσμένα. Μετά το Mantra (Outro)” η μπάντα αποχωρεί απο τη σκηνή για 1-2 λεπτά και επιστρέφει για το δεύτερο μέρος του σετ τους, αφήνοντας πίσω τη σκοτεινή ατμόσφαιρα του Khram.


Ξαφνικά αλλάζει όλο το σκηνικό στο Κύτταρο. Τα φώτα παίζουν σε πιο ευδιάθετους τόνους, η μπάντα χαμογελάει και αλληλεπιδρά περισσότερο με το κοινό. Οι πιο παραδοσιακοί/χορευτικοι folk ρυθμοί του Arkaim κάνουν τον κόσμο να ξεσαλώνει, ακόμα και να χωρεύει! Η όλη αντίδραση του κοινού δεν περνάει απαρατήρητη απο τη μπάντα καθώς δείχνει να χαίρεται πολύ με το πανηγύρι που έχει στηθεί μπροστά απο τη σκηνή! Το πάρτυ συνεχίζεται με κομμάτια όπως τα Goi, Rode, Goi , Zakliatie και SkvozTuman Vekov, ενώ για encore έχουν αφήσει το Stenka Na Stenku και για κλείσιμο το Yarilo, στο οποίο βλέπεις ομαδούλες 3-4 ατόμων να έχουν πιαστεί απο τους ώμους και να χωρεύουν!


Μετά απο σχεδόν 90 λεπτά οι Arkona απέδειξαν το πόσο επαγγελματίες είναι και ότι αξίζουν τα χρόνια ύπαρξης που κουβαλάνε στην πλάτη τους! Ξέρουν πως να παρουσιάζουν τη μουσική τους, είτε παίζοντας μπροστά σε 5000, είτε σε 100+ άτομα όπως απόψε! Το μόνο αρνητικό της βραδιάς ήταν η πολύ χαμηλή προσέλευση του κόσμου.


Setlist:
Mantra (Intro)
Shtorm
Tseluya Zhizn’
Khram
V Pogonie Za Beloj Ten’yu
Mantra (Outro)
Arkaim
Ot Serdca K Nebu
Goi, Rode, Goi
Zakliatie
Skvoz’ Tuman Vekov

Encore:
Stenka Na Stenku
Yarilo


Φωτογραφίες: Δέσποινα Σταματάκη















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

Μαύρη Μαγιονέζα: Επιστρέφουν Με Το Δεύτερο Φοβερό Single Τους 'Επίπεδη Γη' !

Επίπεδη Γη, τιτλοφορείται το ολοκαίνουριο τραγούδι του ελληνόφωνου και αγαπημένου underground συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα , το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο από εχθές σε μουσικές πλατφόρμες καθώς επίσης και στο επίσημο site της μπάντας: www.mavrimagioneza.com Το κομμάτι, το οποίο είναι και το δεύτερο της επερχόμενης κυκλοφορίας των Μαύρη Μαγιονέζα, μπαίνει δυνατά και τα σπάει σε δροσερούς ροκ ρυθμούς, πικάντικους ήχους ενώ οι έξυπνες στροφές, τα φοβερά solos και οι καυστικοί στίχοι απογειώνουν το κομμάτι το οποίο έρχεται με την αυθεντική υπογραφή του συγκροτήματος!  Ρίξτε μια ματιά στο trailer του επερχόμενου βίντεο κλιπ και απολαύστε το κομμάτι παρακάτω! Από Το Δελτίο Τύπου Το καινούργιο τραγούδι της Μαύρης Μαγιονέζας με τίτλο «Επίπεδη Γη», είναι ένας ηχητικός δυναμίτης. Πριν καλά-καλά καταλάβεις τι είναι αυτά που λέει η δημοσιογράφος από το sample τηλεοπτικής εκπομπής, έρχονται τα τύμπανα, οι κιθάρες και το μπάσο με απίστευτη ροκ ενέργεια να πλαισιώσουν την «κολλητική» μελω