Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνέντευξη Με Το Rock/ Αlternative Συγκρότημα Vegan Mosquitoes


Δεν είναι μυστικό ότι η Ελλάδα καλά κρατεί από δυνατούς και αξιόλογους μουσικούς και οι Vegan  Mosquitoes είναι μια τρανή απόδειξη όλου αυτού. Με ένα γεμάτο ηχητικό φάσμα, μπόλικη ενέργεια και μεράκι, το συγκρότημα είναι ενεργό από το 2014 και έχει ήδη ένα ολοκληρωμένο EP στη μέχρι τώρα πορεία τους, το οποίο είναι διαθέσιμο στο ακόλουθο link: Vegan Mosquitoes Live EP. Εμείς λοιπόν βρήκαμε τα παιδιά και μιλήσαμε μαζί τους για τις μουσικές τους, τα σχέδια τους και τις ανησυχίες τους!

Καλησπέρα Vegan Mosquitoes και καλωσήρθατε στο Rockabulary.  Παρουσιάστε μου με λίγα λόγια το συγκρότημα σας


Καλησπέρα κ από εμάς! Καλώς σας βρήκαμε! Λοιπόν, είμαστε οι Vegan Mosquitoes. Οι τρεις από εμάς, γνωριστήκαμε και ξεκινήσαμε να παίζουμε μαζί το φθινόπωρο του 2014. Γράφουμε και παίζουμε σχεδόν αποκλειστικά δικά μας κομμάτια σε alternative rock ύφος με επιρροές από διάφορα είδη της rock. Έχουμε βγάλει ένα E.P. το οποίο υπάρχει online και έχουμε συμμετάσχει σε διάφορα festivals και lives σε μαγαζιά με φιλικές μπάντες.

Ποιος ήταν ο ιδρυτής  του συγκροτήματος και  πως  γνωριστήκατε μεταξύ σας;


Δεν υπάρχει ακριβώς ιδρυτής! Οι τρεις από εμάς ψάχναμε συγκρότημα  ώσπου οι δύο, ο Γιώργος κ η Μαρτίνα, απάντησαν στην  αγγελία του Δημήτρη  σε μια μουσική  πλατφόρμα  όπου αναζητούσε μουσικούς για τη δημιουργία ενός rock συγκροτήματος με σκοπό να δουλέψουν πάνω σε δικό τους υλικό. Οι 3 ταιριάξαμε απόλυτα μεταξύ μας. Μετά από λίγο καιρό βρήκαμε και τον πρώτο μας ντράμερ ο οποίος έφυγε το Δεκέμβριο του 2017 και τη θέση του πήρε η Mandy.


Γιατί Vegan Mosquitos;

Γιατί αν ήμασταν κουνούπια  θα ήμασταν σίγουρα vegan! Χαχα Είχαμε κολλήσει για καιρό όπως τα περισσότερα συγκροτήματα στο όνομα και ξαφνικά κάποια μέρα ο Νάσος πρότεινε το Vegan Mosquitoes θέλοντας να επισημάνει το οξύμωρο μιας τέτοιας ιδιότητας ας πούμε. Εμείς γελάσαμε, το θεωρήσαμε αστείο και πιασάρικο και το κρατήσαμε! 


Υπάρχει alternative rock στην Ελλάδα; Πόσο δύσκολα ή αντίστοιχα εύκολα μπορεί να υποστηριχθεί το συγκεκριμένο είδος.

Υπάρχει, σίγουρα υπάρχει! Το έχουμε δει και το έχουμε ακούσει και το αγαπάμε! Είναι αρκετά τα συγκροτήματα που παίζουν παραπάνω από αξιοπρεπέστατη εναλλακτική rock μουσική (είτε αγγλόφωνη είτε ελληνόφωνη) και σε πιο underground και mainstream ύφος! Ας μη γελιόμαστε όμως, στην εποχή και τη χώρα που βρισκόμαστε μπορείς να βρεις αμέτρητα εμπόδια μπροστά σου που θα σε δυσκολέψουν να προωθήσεις τη δουλειά σου - στα περισσότερα είδη δλδ εκτός από το λαϊκό/pop.  Πιστεύουμε όμως ότι αυτό είναι ΚΑΙ θέμα οπτικής. Εξαρτάται από το αν τα εμπόδια σε πεισμώνουν ή σε σταματούν! Και φυσικά από το πόσο αγαπάς αυτό που κάνεις. Αν αγαπάς κάτι πραγματικά τότε τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει. Άλλωστε το κάνουμε πρώτα από όλα για να εκφραστούμε δημιουργικά! Εμείς επιλέγουμε να μη σταθούμε στα αρνητικά αλλά στο ότι για παράδειγμα το τελευταίο generation of guts festival στο οποίο συμμετείχαμε μαζί με άλλες 4 rock μπάντες, γέμισε ένα θέατρο! 

Εσείς σαν νέοι μουσικοί τι δυσκολίες αντιμετωπίζετε στην Ελλάδα της κρίσης;

Μάλλον, κυρίως το οικονομικό.  Πόσες εταιρείες πια είναι διατεθειμένες να σου βγάλουν δίσκο χωρίς να σε βάλουν να πληρώσεις, χωρίς περίεργους όρους που δε θα σε αντιπροσωπεύουν, ως προς τον ήχο, τη διαφήμιση, την προώθηση, το image, όλα;! Αν χάσει αυτό που κάνεις την ταυτότητα του, τότε ποιος ο λόγος να το κάνεις; Οπότε τα περισσότερα συγκροτήματα αναγκάζονται να κάνουν τα πάντα με δικά τους έξοδα (διαφήμιση, merch, προώθηση, cd, πρόβες) το οποίο δεν είναι και το πιο εύκολο στην Ελλάδα της κρίσης! Σας μιλάμε από πείρα.. χαχα 

Το 2016 ολοκληρώσατε το πρώτο σας  EP. Mιλήστε μου λίγο για αυτό. Ποια ήταν η κεντρική του ιδέα και σε τι κοινό απευθύνεται; 

Θέλαμε με αυτό το EP να δείξουμε πολύ γρήγορα, σε αυτόν που θα το ακούσει, ποιοι είμαστε και τι κάνουμε, τι παίζουμε και τι λέμε στα κομμάτια μας περίπου. Είναι 3 διαφορετικά μεταξύ τους κομμάτια σε στυλ και ύφος, με διαφορετικές  θεματικές (φιλία, στόχοι κ όνειρα, σχέσεις) αλλά με κοινό ήχο, attitude και προσέγγιση. Επίσης, έχει ηχογραφηθεί live γιατί θέλαμε να πάρουν όσοι το ακούσουν μια ιδέα, χωρίς πολλά πολλά, του ποιοι είμαστε και τι παίζουμε!

Σκέφτεστε και για κάποιο full length δίσκο κάποια στιγμή;

Ναι, αυτός είναι ο άμεσος στόχος μας... με  την άφιξη  της Mandy στην παρέα μας πήραμε και παραπάνω boost για κάτι τέτοιο. Οπότε απλά ανυπομονούμε να μπούμε στο στούντιο να γράψουμε! 


Ακούγοντας  τη δουλειά σας διέκρινα ότι έχετε ένα ευρύ μουσικό φάσμα. Πείτε όμως σε τι ήχο θέλετε να εστιάσετε σαν συγκρότημα

Αυτό που θα θέλαμε ιδανικά είναι να γράφουμε κομμάτια διαφορετικά μεταξύ τους - δε θέλουμε να βάλουμε στην άκρη κάτι που ακούγεται πιο hard, πιο dark, πιο stoner ροκ από τη στιγμή που μας εκφράζει και μας βγαίνει αβίαστα - και ο ακροατής ακούγοντάς τα να καταλαβαίνει ότι προέρχονται από το ίδιο συγκρότημα, από τους ίδιους ανθρώπους. Οι άνθρωποι δεν είμαστε μόνο ένα πράγμα. Έχουμε πτυχές, επίπεδα, καλές και κακές μέρες, διαφορετικές διαθέσεις κλπ, αλλά είμαστε πάντα "εμείς". Αυτό θέλουμε να περάσουμε μέσα από αυτήν την καθαρά συνειδητή πορεία πλεύσης! 

Επερχόμενες εμφανίσεις ή μελλοντικά σχέδια που θα θέλατε να μοιραστείτε με τον κόσμο;

Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε πάνω σε νέο υλικό και συζητάμε για κάποια live, στα οποία ελπίζουμε και θα χαρούμε πολύ να σας δούμε! 

 Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας παιδιά και σας εύχομαι ο,τι καλύτερο!

Ευχαριστούμε και εμείς!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία των Helloween στην Στουτγάρδη

  Το θρυλικό συγκρότημα "Helloween" έπαιξε ζωντανά στις 11 Νοεμβρίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Οι Helloween απαρτίζονται από τους τραγουδιστές, Michael Kiske και Andi Deris, τους κιθαρίστες, Kai Hansen, Sascha Gerstner και Michael Weikath, τον μπασίστα Markus Grosskopf και τον drummer,  Dani Löble . Τα μέλη επανενώθηκαν για την παγκόσμια περιοδεία τους με το όνομα "Pumpkins United".  Είναι η πρώτη φορά, που ο Michael Kiske κάνει συναυλία μαζί με τους Helloween μετά από τόσα χρόνια μιας και αποχώρησε το 1993. 'Ιδια περίπου περίπτωση είναι και εκείνη του Hansen, αφού και αυτός έφυγε από τη μπάντα το 1986. Σε μερικές συναυλίες τους, βέβαια,  έπαιζε ζωντανά μαζί τους  όλα αυτά τα χρόνια.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω την ερμηνεία των Helloween στη Γερμανία:

Οι Horrendous, Αποκαλύπτουν Λεπτομέρειες Και Πρώτο Single Του Νέου Τους Δίσκου.

Οι Αμερικάνοι Horrendous , έσκασαν με πακετάκι στο οποίο όχι μόνο αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όχι μόνο μοιράζονται εξώφυλλο και tracklist αυτής αλλά δίνουν και το πρώτο single για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το death metal συγκρότημα, σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Idol , στις 28 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως παρέα με την εταιρία  Season Of Mist .  H διαδικασία σύνθεσης του Idol, διήρκησε 2 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το Φθινόπωρο του 2015 μέχρι και την Άνοιξη του 2017.  Η ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν στο  Subterranean Watchtower Studios από τον  Damian Herring την περίοδο μεταξύ 2017 και 2018.  Δείτε παρακάτω εξώφυλλο και tracklist και ακούστε το "Soothsayer" . Tracklist 01. Prescience 02. Soothsayer 03. The Idolater 04. Golgothan Tongues 05. Divine Anhedonia 06. Devotion (Blood For Ink) 07. Threnody 08. Obolus

1349, ‘Slaves’ – Δείτε Το Lyric Video!

Φίλοι του black metal σήμερα είναι η μέρα σας!Σας πάμε κατευθείαν στο Νορβηγικό συγκρότημα  1349 και τη κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού ‘Slaves'! Το κομμάτι είναι το πρώτο μετά τη 2010 κυκλοφορία της μπάντας ‘Demonoir’. Το ‘Slaves' σας δίνει όλα όσα μπορεί να θελήσει κάποιος από τους 1349. Βρώμικους ήχους,ουρλιαχτά,κακοπροαίρετους στίχους,έξαλλες εκρήξεις και πολλά περισσότερα!Απολαύστε το κομμάτι στο έπακρο επειδή δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία για το αν οι 1349 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε πως το νέο full-length της μπάντας θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2014. 1349 'Slaves' Official Lyric Video)